HENNA-VÄRJATTYJEN HIUSTEN VAALENTAMINEN: VIIMEINEN VAIHE L’ORÉAL PARIS PRODIGY –HIUSVÄRI

Olen aina jotenkin rakastanut punaisia hiuksia. Joskus olenkin tavallisilla hiusväreillä värjännyt sellaiset, mutta väri ei koskaan ole pysynyt. Tuolloin en myöskään ole kerinnyt kyllästyä väriin. Tällä kertaa halusin kestävän punaisen sävyn ja koska hiukseni olivat tuolloin oman väriset, uskalsin laittaa hiuksiini hennavärjäyksen. Olin tietoinen, ettei henna toimi samalla tavalla kuin tavalliset hiusvärit ja pahimmassa tapauksessa siitä pääsisi eroon vain kasvattamalla. Uskoin rakastavani punaisia hiuksiani ikuisesti, mutta toisin kävi. Kaipasin itselleni luonnollisemman näköistä vaaleaa väriä jo puolen vuoden jälkeen. Siitä alkoikin todellinen rääkki hiuksilleni niin värinpoistojen kuin värjäysten kanssa.

Takaisin vaaleaan väriin pääseminen on ollut pitkä ja monivaiheinen prosessi. Joudunkin todella miettimään mitä kaikkea tähän on tehty ja voi olla, että olen unohtanut jotain. Tiesin, että ihan yksi tai kaksi värinmuutos kertaa ei riittäisi, mutta uskalsin lähteä yrittämään, sillä oma hiuslaatuni on todella paksu, eikä hennauksen alla ollut mitään kemiallisia käsittelyitä. Lopulta värinpoistoja tehtiin laskujeni mukaan yhteensä seitsemän ja värjäyksiä kahdeksan kertaa, mutta joka kerralla väriä ei levitetty koko päähän.  Yleisesti en uskalla suositella, että lähtee itse vaalentamaan hennattua hiusta, sillä hiuslaadut ovat todella yksilöllisiä. Helposti saattaa ajatella, että itse vaalentamalla säästää rahaa, mutta todellisuudessa se ei välttämättä ole niin. Kampaajalla vaalennuksesta saattaa selvitä parilla kerralla, kuin kotona värinpoistoja ja värejä joutuu laittamaan paljon useammin.

Ensimmäisellä värinpoistolla punainen väri vaaleni todella hyvin, vaikka monet olivatkin sanoneet, ettei välttämättä ensimmäinen kerta vaalentaisi. Vaalentaminen ei ollutkaan mikään ongelma, mutta sen punaisuuden taittaminen pois oli jotain hirveää.  Siihen on kulunut värinpoistojen lisäksi paljon värjäyksiä. Hius ei ole reagoinut niin kuin normaalisti olisi, vaan esimerkiksi neutraalit (.0 –loppuiset värit) eivät vaikuttaneet mitenkään punaisuuteen, vaikka ennen ne ovatkin hyvin taittaneet punaisuutta. Lopulta päätin lähteä viemään punaisuutta kohti kultaista, josta se olisi taas helpompi taittaa kylmemmäksi. Lopulta hiuksista oli melko hyvin taittunut punainen väri, mutta kultaisuus oli tehnyt hiuksista enemmänkin keltaiset kuin kultaiset. Ratkaisuna oli värjätä hiuksia tummemmiksi, jotta keltaisuutta saatiin peitettyä, sillä olin kokeillut useita erilaisia hoitavia sävytteitä, muttei niistä ollut kuin hetkeksi apua.  Hiukset värjättiin sekoittamalla hieman 6.3 ja 8.0 (suhde noin 1/3). Tuolla 6.3 pyrittiin välttämään liian kylmä väri.  Sen jälkeen hiuksiin laitettiin 9.0 väri, joka ei jostain syystä juurikaan vaikuttanut mitenkään. Sen jälkeen laitettiin 8.1, joka puolestaan veti hiukset ihan harmaaksi. Mutta punaisuus oli taittunut pois, tilalle kyllä olin saanut hieman vihreitä vivahteita. Kovin montaa käsittelyä hiukseni eivät enää kestäisi.Sainkin Indedaysin järjestämässä Inspiration Daystä mukaan L’Oréal Parisin Prodigy –hiusvärin. Väri oli sävyltään 8.0, joka on lähellä omaa luonnollista väriäni. Ensimmäiseksi innostuin värin sekoituksesta, sillä mukana oli erillinen värinsekoituskippo ja väriaineet ilmoitettiin grammoissa, eikä millilitroissa, niin kuin monessa värissä tehdään. Tarkoituksena tehdä vaaleampia osoita hiuksiin kamparaidoilla, joten en tarvitsi koko värimäärää sekoittaa.  Lopputulos vastasikin odotettua, sillä värillä ei toista väriä voi täysin vaalentaa, mutta vaaleampia vivahteita siihen syntyi. Lopputulos ei kuitenkaan ollut niin vaalea kuin olisin halunnut ja jouduin laittamaan vielä yhden värin poiston päähän. Tässä värinpoistossa olin kuitenkin laimentanut kehitettä 9% noin 6%, jolloin tarkoituksena ei ollutkaan vetää hiuksia ihan valkoiseksi, vaan niin että väriin jäisi vielä erilaisia vivahteita. Värinpoiston jälkeen hiustenväri olikin lähellä sitä mitä halusin, mutta juuri oli mennyt luonnottoman vaaleaksi. Niinpä lopulta laitoin vielä juureen tuon Prodigy 8.0- värin.
Värin sekoittaminen oli helppoa ja grammojen avulla oli helppo punnita oikeat suhteet aineisiin, vaikka en käyttänytkään kerralla koko pakettia.  Raitoja varten värimassa oli aika ohutta ja niiden tekeminen oli aika sottaista touhua. Myöskin juureen värin levittäminen olisi ollut hieman helpompaa, jos väri olisi ollut ihan milliriikkisen paksumpaa, mutta parempi tuollainen löysä kuin liian paksu. Tuoksu väriaineessa oli ihana ja kerrankin hajuherkkänä en saanut mitään reaktiota värintuoksusta. Värin peseminen pois oli myös helppoa, olin jopa vähän ihmeissäni, että joko sieltä muka on kaikki lähtenyt, kun monien värien kanssa on tottunut siihen, että sitä saa huudella ihan antaumuksella pois. * Yhteistyössä L’Oréal Paris ja Indiedays. Olen saanut Prodigy -hiusvärit blogin kautta. 

Kommentit